Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća po snazi

Njemačka: Piratska stranka pretekla Zelene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka Piratska stranka pretekla je stranku Zelenih i postala treća po snazi politička snaga u zemlji, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnijenja.

Istraživanje agencije Forsa pokazuje da se potpora Piratima, koji svoj program temelje na slobodi interneta i izravnijoj političkoj participaciji, kreće oko 13 posto i prvi je put pretekla Zelene.

Ogranak stranke osnovane u Švedskoj prije šest godina, njemački Pirati pojavili su se prošloga rujna na njemačkoj političkoj sceni i osvojili mandate u gradskom vijeću Berlina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Koliko stranke smiju potrošiti na promidžbu i kako se prikupljaju donacije? Ilustracija Novci su osigurani Koliko će stranke potrošiti za kampanju i odakle im novac? Detalje otkriva Dnevnik Nove TV

>> Pokrajini Saarland: Piratska stranka ušla u parlament

Isprva otpisivani od etablirabnih stranaka, Pirati su nastavili uspješni niz prošloga mjeseca na izborima u Saskoj i očekuju dobar rezultat u još dva regionalna parlamenta idućega mjeseca, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Schleswig Holsteinu.

Njihov uspon bacio je Zelene u defenzivni položaj i ugrozio njihov oslonac među mlađim biračima razočaranim dvjema velikim strankama, Kršćanskim demokratima (CDU) i Socijaldemokratima (SPD) koje dominiraju poratnom politikom u Njemačkoj. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene