Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedini sumnjivac za nestanak malezijskog zrakoplova je pilot, službeni je stav istražitelja.


Za nestanak leta MH370 koji je prevozio 239 ljudi i kojem se 8. ožujka gubi svaki trag, osumnjičen je pilot Zaharie Shah, piše Independent.

Vezani članci Slika nije dostupna Crnoj kutiji istekla baterija? U potragu šalju podmornicu Slika nije dostupna Pilot 'divljao' s Boeingom u zraku da bi izbjegao radare!

Iako vlasti još nisu objavile rezultate istrage, upravo je ovaj podatak poslan svim vladama uključenima u potragu za zrakoplovom.

Nakon 170 objavljenih razgovora i izrade profila 239 osoba koje su bile na letu u vrijeme nestanka, najvjerojatniji krivac za nestanak smatra se kapetan Zaharie Shah. Ukoliko je za nestanak kriv ljudski faktor upravo se na njega upire prstom.

'Pronašao sam nestali zrakoplov, netaknut je'

Istražitelji su na njegovu simulatoru leta pronašli sumnjive vježbe slijetanja aviona na kratkim pistama otoka u Indijskom oceanu.

Malezijski istražitelji također otkrivaju kako, za razliku od svih ostalih na letu, Shah jedini nije imao društvene ni poslovne planove za budućnost, piše Mirror.

Satelitske snimke pokazale su da je avion naglo skrenuo lijevo nakon što je napustio malezijski zračni prostor na ruti iz Kuala Lumpura u Peking. Dugo je putovao iznad Indijskog oceana, pa se u nepregledno vodeno prostranstvo srušio uslijed nestanka goriva. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook