Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nulti pacijent

Petogodišnji Edgar pobijedio virus svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji Edgar Hernandez prvi je oboljeli od svinjske gripe u meksičkom selu La Gloria, za koje se vjeruje da je žarište zaraze. Kako je maleni Edgar prebolio svinjsku gripu, možda će biti od velike pomoći u pronalasku lijeka protiv opakog virusa.

Maria del Carmen Hernandez ispričala je kako je njezin sin Edgar krajem ožujka počeo kihati i šmrcati te dobio temperaturu, piše Los Angeles Times. Majka mu je dala lijek protiv gripe, no povišena temperatura nije se spuštala. Tek nakon tjedan dana temperatura se vratila u normalu i činilo se da je Edgar ozdravio. 'Nismo ga izolirali, svi smo spavali u istom krevetu i nitko drugi se nije razbolio', ispričala je dječakova majka.

Pročitajte i ovo Beba bolesti haraju Gripa je na vrhuncu, velik broj hospitaliziranih zbog RSV-a: "Dojenčadi to pričinjava velike probleme" Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih

>> 'Izvor gripe na farmi u američkom vlasništvu'

Meksičke vlasti kažu da je Edgar među nekoliko stotina oboljelih od svinjske gripe u regiji oko sela La Gloria, u državi Veracruz. U početku se mislilo da boluju od uobičajene gripe. Tek kada se zaraza proširila na druga područja Meksika i izvan granica, liječnici su ponovno uzeli uzorak testova kojima je Edgar bio podvrgnut, testirali ga ponovno te shvatili da je dječak bolovao od svinjske gripe.

'Imamo više pitanja nego odgovora', rekao je Dr. Miguel Angel  Lezan. Stručnjaci zarazu povezuju s velikom farmom svinja koja se nalazi nedaleko sela La Gloria, no, testovi su pokazali da su sve svinje zdrave. Maria del Carmen Hernandez kaže da je iznenađena što se njezin sin zarazio tako opasnom bolešću te kaže da je čula da je zaraza krenula s farme svinja, no tvrdi da ona u to ne vjeruje. 'Ne znam gdje se moj sin zarazio', dodala je. Maleni Edgar sada je potpuno zdrav dječačić, trči oko kuće, igra se s braćom i uživa u pažnji koja mu se ovih dana poklanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene