Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peti dan oporbenih prosvjeda u Erevenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 7.000 do 8.000 ljudi okupilo se u nedjelju prijepodne u Erevanu tražeći poništenje rezultata armenskih predsjedničkih izbora, petog dana prosvjeda koji su vrhunac doživjeli u subotu, kada se okupilo 50.000 ljudi.

Od srijede, dan nakon službene objave pobjede premijera Sergeja Sarkisjana na predsjedničkim izborima, najmanje 20.000 do 30.000 pristaša oporbenog vođe i bivšeg predsjednika Levona Ter-Petrosjana prosvjedovali su svakog dana u središtu prijestolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon batina Bjelorusija: Šestero oporbenjaka osuđeno na zatvorske kazne Slika nije dostupna Zapalio se i srušio Pao zrakoplov sa 168 osoba, nitko nije preživio

Nekoliko stotina predstavnika oporbe provelo je noć na Trgu slobode, u središtu prijestolnice, gdje su podigli desetak šatora, a u nedjelju poslijepodne predviđen je novi veliki skup. 

Prema službenim rezultatima, Sergej Sarkisjan, kojeg je odredio predsjednik Robert Kočarjan kojemu istječe mandat i više se ne može kandidirati, pobijedio je s 52,9 posto glasova birača.

Ter-Petrosjan koji je osvojio tek 21,5 posto, zatražio je da se
izbori ponište, optužujući vlasti za prijevaru.

Promatrači Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) ocijenili su da su izbori "uglavnom zadovoljili" norme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene