Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnički zrakoplov u kojem je bilo 168 putnika i članova posade, srušio se na sjeverozapadu Irana, izvijestila je iranska nacionalna televizija. Zrakoplov je letio iz Teherana u Erevan u Armeniji. Zapovjednik vatrogasne postrojbe rekao je agenciji IRNA da su svi ljudi na letu poginuli.


Zrakoplov Caspian Airlinesa Tu-154 , koji je letio iz Teherana za Erevan, srušio se srušio se kod mjesta Džanat-Abad blizu grada Kazvina, 120 kilometara od Teherana, 16 minuta nakon polijetanja, u 9 sati i 3 minute po lokalnom vremenu. Prema službenoj izjavi dužnosnika, zrakoplov je potpuno uništen i nema naznaka da je itko preživio nesreću. Crna brojka nije službeno potvrđena, no tamošnji mediji prenose kako se radi o 168 osoba - 153 putnika, od toga dvoje djece i 15 članova posade. Zrakoplov je potpuno uništen i olupina je u plamenu, rekao je agenciji Irni ravnatelj službe za izvanredna stanja u Kazvinu.  

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Novi Marof: Radnici poginuli na sanaciji dvorca Tragedija kod Novog Marofa: Poginula dvojica radnika kod dvorca Bela, zatrpala ih zemlja. Jedan je imao samo 22 godine

>> Airbus sa 158 putnika i članova posade pao u Indijski ocean

'Zapalio se i srušio'

Zrakoplov se raspao u komadiće, uzrok pada još nije poznat, a jedan dužnosnik tvrdi kako se letjelica zapalila u zraku prije pada

Na mjestu pada nalazi se golemi krater dubok 10 metara, a zrakoplov se raspao u komadiće. Proizveden je 1987. godine te se radi o zastarjeloj ruskoj tehnologiji. Još se ne zna uzrok pada, dužnosnici kažu da je pokrenuta istraga, no uvjeravaju da zrakoplov nije mogao poletjeti bez da je prije toga detaljno pregledan. Potraga za crnim kutijama još traje, a prema najnovijim informacijama zrakoplov je pokušao prisilno sletjeti zbog tehničkih problema. Prema riječima pukovnika Kahbaza, pomoćnika šefa policije Qazvina, 'zrakoplov se zapalio na nebu prije nego što se srušio i eksplodirao'. Prije pada, 'napravio je nekoliko krugova u pokušaju pronalaženja terena za slijetanje', dodao je.

'Sve normalno'

Prema riječima šefa iračkih zračnih luka Ahmada Momenija, sve se činilo normalno u razgovoru između pilota i kontrolnog tornja, te nije bilo naznaka eventualnih problema, javlja državna televizija. Nesreće iranskih zrakoplova su vrlo česte, za što Iran većinom krivi SAD zbog sankcija koje im onemogućuju nabavku rezervnih dijelova za brojne tipove zrakoplova.