Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije, poslije saslušanja svjedoka, smatra da je Petar Glumac, koji je sličan Radovanu Karadžiću s fotografija objavljenih poslije uhićenja u Beogradu, Hrvat koji živi u Hrvatskoj, a ne Karadžić.


Rudolf Golia, glasnogovornik austrijskog MUP-a, izjavio je sinoć austrijskoj novinskoj agenciji APA, da je u tijeku ispitivanje svjedoka i potencijalnih svjedoka te dodao kako postoje svjedoci koji pretpostavljaju da je došlo do zamijene identiteta. 

Vezani članci Bolnica, ilustracija Pacijentu amputirali pogrešnu - nogu! "Nažalost, pogreška se dogodila nakon niza nesretnih događaja" Ilustracija (Foto: AFP) Zbog stanja u bolnicama produljuju mjere za tri regije, a popuštanje planiraju tek za svibanj: "Još uvijek treba prevladati posljednje teške tjedne"

"Postoje ljudi koji tvrde da osoba koja se u Beču bavila alternativnom medicinom pod imenom Pera nije Karadžić. Radi se o Hrvatu koji živi u Hrvatskoj", kazao je glasnogovornik austrijske policije. 

Policija to tvrdi da su Petra Glumca legitimirali u stanu, ali ga nisu priveli jer se ubojica, za kojim su tada tragali, u međuvremenu predao. Par tjedana kasnije Petar Glumac je nestao iz Beča. 

>> Karadžić kao Hrvat u Beču liječio reume, neplodnost...