Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašena 44 mornara

Napad u Omanskom zaljevu: Pogođena dva tankera, posada sigurno evakuirana

Napadnuta dva tankera (Foto: AFP)
Napadnuta dva tankera (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Tanker, ilustracija (Foto: KARIM SAHIB / AFP) Tanker, ilustracija (Foto: KARIM SAHIB / AFP) Foto: KARIM SAHIB / AFP Napadnuta dva tankera (Foto: AFP) Napadnuta dva tankera (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Napadnuta dva tankera (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Pogođena su dva tankera puna nafte.

Napadnuta su dva tankera u Omanskom zaljevu. Oba su bila puna nafte. Iranska državna agencija IRNA izvijestila je da je naftni tanker Front Altair potonuo nakon što je oštećen u eksploziji u Omanskom zaljevu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna međunarodna suradnja Postoji poseban razlog: Američki sustav protuzračne obrane ''Patriot'' stiže u Zemunik Napadnuti tanker (Foto: TASNIM NEWS / AFP) Rastu napetosti u regiji Brodarska tvrtka: Eksplozija na norveškom tankeru nije posljedica "mehaničke ili ljudske greške"

Prema podacima koji su dostupni, tanker je prevozio 75.000 tona nafte, piše Independent.

Peta flota dobila pozive upomoć

Dva tankera napadnuta su u četvrtak u Omanskom zaljevu, a njihove su posade evakuirane, priopćile su brodarske i pomorske vlasti, dok je u tijeku istraga tih incidenata.

Norveška pomorska agencija potvrdila je napad na naftni tanker Front Altair u norveškom vlasništvu i priopćila da je dobila izvješća o tri eksplozije u plovilu.

Po podacima agencije, posada je sigurno evakuirana i nitko nije ozlijeđen.

"Mogu reći da su sva 23 člana posade dobro. Oni su prebačeni na drugi brod", rekao je glasnogovornik Frontlinea, norveškog vlasnika, za dnevnik VG u Oslu.

Dodao je da među članovima posade nema Norvežana i da ih je većina iz Rusije, Gruzije i Filipina.

Tanker koji plovi pod zastavom Maršalovih Otoka izgrađen je 2016. i dio je flote Frontlinea u vlasništvu Norvežanina Johna Fredriksena. Front Altair je navodno ukrcao naftu u Fujairahu, luci Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Drugi napadnuti tanker, Kokuka Courageous, prevozio je metanol, priopćila je japanska tvrtka. Njegova 21-člana posada, svi Filipinci, morali su napustiti brod, a ubrzo ih je spasilo plovilo koje je bilo u blizini.

Iranska novinska agencija IRNA izvijestila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da su iranski timovi za potragu i spašavanje spasili 44 mornara s dva oštećena tankera.

Glasnogovornik britanske premijerke Therese May rekao je kako je London upoznat s izvješćima o dva tankera koja su pogođena i hitno pokušava utvrditi sve činjenice.

Britanska pomorska agencija izvijestila je ranije u četvrtak da zajedno sa svojim partnerima istražuje incident koji se dogodio u Omanskom zaljevu.

Prije mjeseca dana došlo je do sličnog incidenta u kojem su pogođena četiri tankera.

Russia Today javlja kako su s dva tankera spašena 44 mornara. Neka izvješća govore da su tankeri napadnuti torpedima. Na snimkama vidi se tanker iz kojeg se dimi. (MT/Hina)

Aktualno Proces u dvije faze: Počinje utrka za nasljednika Therese May Theresa May najavila ostavku (Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Theresa May najavila ostavku (Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP Theresa May najavila ostavku (Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Theresa May najavila ostavku (Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Theresa May najavila ostavku (Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) Svijet Proces u dvije faze: Počinje utrka za nasljednika Therese May 1/4 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene