Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srahuje se od novih kiša

Dramatične snimke iz Japana: Tisuće izoliranih, najmanje 22 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 5.000 osoba ostalo je izolirano u nedjelju na jugozapadu Japana zbog klizanja terena uzrokovanog olujnim kišama u kojima su najmanje 22 osobe smrtno stradale, a strahuje se i od novih kiša.

Vojni helikopteri dopremali su hranu, vodu i lijekove stanovnicima planinskih zona Yamea u prefekturi Fukuoka, na sjeveru Kjušua, velikog otoka na jugu japanskog arhipelaga, prema televizijskim snimkama. Najstariji seljani i bolesnici prevezeni su helikopterima u bolnice, dodale su vlasti. Jedna je osoba umrla.

Približno 5.500 osoba izolirano je od subote navečer jer su ceste koje vode do njihovih sela neprohodne zbog klizanja terena i rušenja stabala u olujnim kišama koje na tom području padaju od srijede. Opskrba vodom također je prekinuta.

"Nastavit ćemo slati pomoć za preživljavanje stanovnicima jer ne znamo kad ćemo uspjeti doći na lice mjesta", izjavio je Kayo Shinohara, glasnogovornik grada Yamea. Ekipe za raščišćavanje nastavile su radom u nedjelju ujutro na cjelokupnom teritoriju zahvaćenom kišama.

Dvadeset dvije osobe stradale su u poplavama ili klizanju terena a najmanje osam se smatra nestalima, rekle su vlasti. (Hina)

Pročitajte i ovo Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta Situacija s poplavama se smiruje - 4 velike štete Dio poplavom pogođenih područja još uvijek odsječen: Najgore je pokraj Kupe kod Petrinje

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene