Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 5.000 osoba ostalo je izolirano u nedjelju na jugozapadu Japana zbog klizanja terena uzrokovanog olujnim kišama u kojima su najmanje 22 osobe smrtno stradale, a strahuje se i od novih kiša.


Vojni helikopteri dopremali su hranu, vodu i lijekove stanovnicima planinskih zona Yamea u prefekturi Fukuoka, na sjeveru Kjušua, velikog otoka na jugu japanskog arhipelaga, prema televizijskim snimkama. Najstariji seljani i bolesnici prevezeni su helikopterima u bolnice, dodale su vlasti. Jedna je osoba umrla.

Približno 5.500 osoba izolirano je od subote navečer jer su ceste koje vode do njihovih sela neprohodne zbog klizanja terena i rušenja stabala u olujnim kišama koje na tom području padaju od srijede. Opskrba vodom također je prekinuta.

"Nastavit ćemo slati pomoć za preživljavanje stanovnicima jer ne znamo kad ćemo uspjeti doći na lice mjesta", izjavio je Kayo Shinohara, glasnogovornik grada Yamea. Ekipe za raščišćavanje nastavile su radom u nedjelju ujutro na cjelokupnom teritoriju zahvaćenom kišama.

Dvadeset dvije osobe stradale su u poplavama ili klizanju terena a najmanje osam se smatra nestalima, rekle su vlasti. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Urušena kuća u Našicama - 3 Poplave u Slavoniji: Kod Našica se urušila kuća 80-godišnje bake, tijekom večeri zbog nevremena stradala i Županja Hrvatska se priprema za nadolazeće nevrijeme - 6 Za više hrvatskih regija izdano upozorenje na opasno vrijeme: Provjerili smo jesu li službe spremne