Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Palestinci slave vatrometom

Krvoproliće u Jeruzalemu: U pucnjavi ubijeno najmanje sedam osoba, napadač otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge

Napad u Izraelu - 2
Napad u Izraelu - 2 AFP
Aktualno Galerija Napad u Izraelu - 2 Napad u Izraelu - 2 Foto: AFP Napad u Izraelu - 4 Napad u Izraelu - 4 Foto: AFP Napad u Izraelu - 3 Napad u Izraelu - 3 Foto: AFP Pucnjava u Sinagogi Pucnjava u Sinagogi Foto: AFP +0 Napad u Izraelu - 1 Galerija 1/5 >>
U Jeruzalemu je ubijeno najmanje sedam osoba. Terorist je otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge, a zatim su ga ubile snage sigurnosti nakon što je pokušao pobjeći u automobilu. Palestinci vatrometima slave napad.

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a nekoliko ih je ozlijeđeno u pucnjavi u Jeruzalemu, objavila je služba hitne pomoći u Izraelu. Napadač je upucan i ubijen. Ubojstva su se dogodila u židovskoj četvrti Neve Yaakov, priopćila je izraelska policija, javlja Sky News. 

The Jerusalem Post javlja da je ozlijeđeno 10 ljudi u terorističkom napadu.

Terorist je otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge nakon molitve petkom navečer, a zatim su ga ubile snage sigurnosti nakon što je pokušao pobjeći u automobilu. Terorist je navodno bio pripadnik Hamasa.

Jedan od službenika sinagoge rekao je da policija nije stigla na mjesto događaja 20 minuta, nisu vjerovali pozivateljima i mislili su da je buka nastala od pucnjeva u zrak iz obližnjih četvrti istočnog Jeruzalema.

Na mjesto događaja stigao je i ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir. 

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu sazvat će sastanak s čelnicima sigurnosnih agencija kako bi procijenili situaciju.

Ynet je objavio da je napadač Fadi Ayash, stanovnik jeruzalemskog izbjegličkog kampa Shuafat. Tvrde da je Ayash bio član skupine pod nazivom Brigade mučenika Al-Aqse.

Glasnogovornik Hamasa potvrdio je da je pucnjava odmazda za raciju izraelske vojske u izbjegličkom kampu Jenin u četvrtak u kojoj su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila. 

SAD osudio napad

SAD je osudio "očiti teroristički napad" na sinagogu, rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel.

On je rekao novinarima da su američki dužnosnici u kontaktu s izraelskim kolegama i dodao kako ne očekuje da će zbog napada doći do izmjene plana putovanja državnog tajnika Antonyja Blinkena u Izrael drugi tjedan.

"Još skupljamo informacije", rekao je Patel novinarima.

"To je apsolutno strašno. Naše misli, molitve i sućut idu ubijenima u ovom užasnom činu nasilja. Najsnažnije osuđujemo ovaj očiti teroristički napad.

"Naša predanost sigurnosti Izraela ostaje čvrsta", dodao je Patel.

Palestinci slave teroristički napad.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene