Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linije Nazca

VIDEO: Srušio se zrakoplov, šest poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero britanskih turista i dva člana peruanske posade poginuli su u subotu u padu manjeg zrakoplova na jugu Perua, pokraj arheološkog nalazišta poznatog kao linije Nazca, priopćila je policija.

'Nitko od putnika i članova posade zrakoplova nije preživio. Letjelica se srušila nakon polijetanja iz zračne luke Marie Reiche', rekao je policajac u Nazci, 460 km južno od Lime.

Pročitajte i ovo Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru Na granici s Ekvadorom Još jedna zemlja proglasila izvanredno stanje: Razbuktava se val nasilja, stiže vojska kao potpora Stepenice u nebo Tragedija u susjedstvu Turist poginuo u padu s popularne atrakcije, tijelo su izvukli iz 90-metara duboke provalije

Letjelica se srušila u subotu predvečer po mjesnom vremenu na polje tri kilometra udaljeno od zračne luke, na koje su, po svemu sudeći, piloti pokušali prisilno sletjeti.

Takve nesreće nisu rijetkost na ovom području, gdje velik broj privatnih operatera, uz neujednačene sigurnosne propise, nude turistima let iznad orijaških crteža na tlu starih 2.500 godina, iz razdoblja prije Inka, koji se mogu dobro uočiti tek iz zraka.

U veljači su četvero Peruanaca i troje Čileanaca poginuli u padu turističkog zrakoplova koji je nadlijetao te crteže raznih životinja (majmuna, ptica, pauka).

>> Peru: Sve popularnije tetoviranje pasa

Petero francuskih turista izgubilo je život u travnju 2008. kada se njihova letjelica srušila nedaleko od Nazca, zbog čega je francuska vlada tada preporučila svojim građanima da ne lete turističkim zrakoplovima. Peru je tu preporuku ocijenio 'pretjeranom'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene