Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lakša identifikacija

Peru: Sve popularnije tetoviranje pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se smanjio sve veći broj krađa kućnih ljubimaca, u Peruu su došli na ideju tetoviranja pasa, kako bi ih lakše identificirali.

Vlasnike se poziva da se u što većem broju odazovu na besplatno tetoviranje pasa. Mnogi Peruanci smatraju da je ova ideja fantastična jer se boje za sigurnost svojih kućnih ljubimaca. Sa stražnje strane životinjskog uha istetovira se vlasnikov nacionalni identifikacijski broj. Tetovaža je trajna i služi lakšoj identifikaciji ako se pas izgubi ili bude ukraden, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje konja Brutalno batinanje Veterinar rekao da je zlostavljani konj u "odličnom stanju": Komora pokrenula postupak Slika nije dostupna Osmislili posebnu protezu Djevojčica iz džungle rođena bez udova

'Znamo da je u posljednje vrijeme bilo puno krađa. Zbog toga ne želimo izgubiti našeg Ruffa. Sada znamo da ćemo ga moći identificirati preko tetovaže. Izgubili smo ga već jednom i više to ne želimo proći. Plakali smo jako i bilo nam je teško. Zbog toga smo odlučili tetovirati našeg malog Ruffa.', rekla je Sofia Vila, vlasnica psa.

'Tetovirali smo preko 50 pasa. U okolici se nalazi oko 2.496 registriranih pasa. U posljednje vrijeme sve je više krađa kućnih ljubimaca kako bi se od vlasnika izvukao novac ako ih žele vratiti', rekla je veterinarka Erika Gogin, koja se nada još većem odazivu vlasnika.

Najčešće krađe događale su se u veterinarskim klinikama, a ako su vlasnici odbili platiti otkupninu, životinje su bile prodane na unosnom crnom tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene