Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pentagon je priopćio da je libijskim pobunjenicima poslao pakirane obroke a uskoro će im pružiti i druge oblike neoružane pomoći koja uključuje odore, šatore i pancirke.


SAD i NATO saveznici, uključujući Britaniju i Francusku, provode zračne udare na libijske vladine snage kojima žele onemogućiti libijskog vođu Momaera Gadafija u korištenju vojne sile protiv civila. No gotovo dva mjeseca od kada je NATO preuzeo zapovjedništvo nad akcijom sukob je došao u pat poziciju jer su pokušaji pobunjenika da stignu do Tripolija zaustavljeni.

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski pobunjenici ušli u Sirt, naišli na žestok otpor i povukli se Slika nije dostupna Libijski pobunjenici napreduju prema Bani Validu i Sirtu

>> Libijski pobunjenici tenkove bojaju u ružičasto da izbjegnu 'prijateljsku vatru'

NATO je pak u petak ustvrdio da su zračni napadi oslabili mogućnosti vladinih snaga za napadanje pobunjenika i prisilili Gadafija na skrivanje. Predsjednik Barack Obama koji zazire od toga da bude dublje uvučen u sukob isključio je mogućnost slanja američkih kopnenih snaga u Libiju i umjestio toga nada se da da će kombinacija političkog i vojnog pritiska srušiti Gadafija. Pentagon je objavio da je poslao 120 tisuća obroka, kao i vreće za pijesak, materijale za izradu barikada, osobnu opremu i drugu vrstu neoružane pomoći. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju