Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se Gadafi

Libija: Snage prijelaznog vijeća tvrde da su ušli u Sirt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oružane snage libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) u Misrati izvijestile su u četvrtak da su njihovi borci ušli u Sirt, uporište pristaša Momera Gadafija.

'Revolucionari iz Misrate došli su do mosta Al Garbijata u Sirtu', ističe u priopćenju vojno vijeće u Misrati, velikom pobunjeničkom gradu sjeverozapadno od Sirta. Sirt, 360 km istočno od Tripolija, zavičaj odbjeglog vođe, jedno je od posljednjih uporišta koji još nisu u rukama novih libijskih vlasti.

U četvrtak ujutro više stotina kamioneta na kojima je bilo postavljeno teško oružje, pošlo je iz Misrate na istok, krećući se duž obale. Dio povorke pošao je prema Sirtu, dio kroz pustinju, a treći dio je ušao dublje na jug, pošto je na nj pucano iz automatskog oružja u Vadi Beju.

Dok ustanici polako napreduju na istok, novinar France Pressea je dobio nepotvrđenu informaciju o NATO-ovu napadu na konvoj vozila Gadafijevih snaga koji se kretao na jug, pedesetak kilometara od Sirta.

Otkako je prije šest dana istekao rok NTC-a Gadafijevim snagama u tome gradu za predaju oružja, postrojbe i oružje nagomilano je na cesti uz obalu uoči ofenzive, dok NATO-ovi zrakoplovi nastavljaju svoje udare. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crni dim nad gradom Libijske snage ušle u Gadafijevo uporište Sirt Slika nije dostupna Rodno mjesto Gadafija Libijski pobunjenici ušli u Sirt, naišli na žestok otpor i povukli se

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene