Mike Pence i Donald Trump
Mike Pence i Donald Trump Foto: Afp

Bivši američki potpredsjednik Mike Pence u petak je u oštroj kritici svojeg bivšeg šefa rekao da je Donald Trump bio u krivu kad je mislio da je u Penceovoj moći promijeniti ishod predsjedničkih izbora 2020. za koje je Trump lažno tvrdio da su ukradeni.


Nakon što ga je Joe Biden pobijedio na izborima za američkog predsjednika u studenome 2020., republikanac Donald Trump je u pokušaju da ostane na položaju izvršio pritisak na Mikea Pencea da blokira potvrdu rezultata predsjedničkih izbora u Kongresu dok predsjeda procesom 6. studenoga 2021.

Pence, lojalan Trumpu tijekom četiri godine njegova mandata, odlučio je ne blokirati potvrdu rezultata. Otada je Trump često omalovažavaoPencea, a u nedjelju je u najnovijoj izjavi rekao da je bivši potpredsjednik mogao "poništiti" izbore.

"Predsjednik Trump je u krivu", rekao je Pence u govoru The Federalist Society, konzervativnoj pravnoj organizaciji, u Lake Buena Visti na Floridi. "Nisam imao pravo poništiti izbore", dodao je.

Donald Trump - 3 Trump je i dalje uvjeren da će ponovo postati predsjednik, najavio i prve poteze: "Mi ćemo ih pomilovati"

Američki predsjednik Joe Biden VIDEO Ovo se nije trebalo čuti: Bidenu mikrofon ostao uključen, opsovao novinara nakon presice - "Koji glupi..."

"Izbor predsjednika pripada američkom narodu, i samo američkom narodu. I iskreno, nema neameričkije ideje od pomisli da bi jedna osoba mogla izabrati američkog predsjednika", dodao je Pence. Njegovi komentari predstavljaju najžešću kritiku Trumpa do sada.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju