Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peggy Fossett traži od suda da Stevea proglasi mrtvim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga američkog milijardera i avanturista Stevea Fossetta, koji je nestao u rujnu tijekom leta zrakoplovom jednomotorcem iznad područja Nevade, Peggy, od suda je zatražila da se njezina supruga i službeno proglasi mrtvim kako bi se omogućilo otvaranje njegove oporuke, izvijestili su u utorak mediji.

Peggy Fossett u ponedjeljak je sudu u Chicagu uložila službeni zahtjev da se, u skladu sa željama izraženim u oporuci njezina supruga, započne s podjelom njegove imovine.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

- Sigurna sam da shvaćate kako je ovo težak dan za našu obitelj, stoji u priopćenju Peggy Fosset. 

- Naša bol i tuga neće prestati, no, nakon gotovo tri mjeseca i nakon mjesec dana bezuspješne, ali intenzivne potrage vlasti Nevade i njihove odluke da se potraga 3. listopada prekine, smatramo da moramo prihvatiti činjenicu da Steve nije preživio nesreću, stoji u priopćenju koje prenosi list Chicago
Tribune.

List također piše kako bogatstvo Stevea Fossetta (63) prelazi
osmeroznamenkastu brojku u američkim dolarima, bez obzira je li riječ o nekretninama, dionicama ili novčanim sredstvima. Fosset je poletio sam u svojem jednomotorcu s privatne piste jednog ranča na zapadu Nevade. 

Let je trebao trajati tri sata, no nakon jednomjesečne potrage u državi koju čine uglavnom pustinje i planine, 3. listopada ona je prekinuta.

Fosset, koji se obogatio uglavnom trgovinom dionicama, javnosti je bio poznatiji po rekordima što ih je postizao kao jedriličar i pilot. Poznat je i kao prva osoba koja je iz šestoga puta 2002. obletjela svijet u balonu bez zaustavljanja.

Uz ime Stevea Fossetta upisana su 93 rekorda kada je riječ o letovima balonom, zračnom jedrilicom i jednomotornim zrakoplovom te 23 rekorda postignuta u jedriličarstvu. Šest ih još nije oboreno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene