Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalci su prvoj poznatoj žrtvi takve ucjene zaprijetili da će joj uništiti život ukoliko ne plati 80.000 kuna.


Britanska je policija upozorila korisnike društvenih mreža, u ovom trenutku ponajviše Facebooka, da jako dobro paze koga dodaju za prijatelje budući da se pojavila nova vrsta ucjenjivača koja igra vrlo prljavo.

Vezani članci Nasilje/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Odležao zbog silovanja djevojčice, a njezina majka tvrdi da sada uznemiruje obitelj: "Svi s knedlom u grlu izlazimo iz stana" Slika nije dostupna Uhićen zbog bludničenja nad 11-godišnjom djevojčicom

Naime, za sada nepoznata skupina kriminalaca skida s profila fotografije, digitalno ih obrađuje tako da žrtva izgleda poput pedofila, te potom traži novac u zamjenu za obećanje da te slike neće distribuirati po internetu.

POLOVICA MLADIH TVRDI Društvene mreže krive su što sam lošiji na faksu

Za ovu vrstu ucjene se doznalo nakon što je jedan neimenovani Britanac slučaj prijavio policiji, a koji je upao u probleme nakon što je na Facebooku dodao nepoznatu djevojku kao prijateljicu.

Nedugo potom kriminalci su monitranu fotografiju poslali njegovom poslodavcu, a njemu zaprijetili da će mu uništiti život ukoliko ne plati 80.000 kuna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook