Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Blagoslov za rat

Patrijarh Kiril najavio smak svijeta u slučaju da Rusija izgubi rat: "Molimo se Gospodinu da urazumi luđake"

Patrijarh Kiril
Patrijarh Kiril Foto: Afp
Patrijarh Kiril snažno podržava rat u Ukrajini. U novom govoru je čak najavio da bi poraz Rusije značio kraj svijeta.

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril I. snažno podržava rat u Ukrajini, a u svom novom govoru pozvao je svećenstvo da pomogne ruskoj vojsci i mobilizira svoje župljane.

"Ako kažemo da je Crkva uz svoj narod, onda svaka župa treba pomoći onima koji su na vatrenoj liniji. Moramo mobilizirati naše župljane za prikupljanje stvari i hrane. Tražite prilike, skupljajte novac, šaljite pakete, ako je moguće, idite sami, podržite vojsku", rekao je u govoru koji je objavila tiskovna služba Moskovske patrijaršije.

Pročitajte i ovo Pravoslavni patrijarh Kiril nedjeljna misa Ruski patrijarh šokirao: "Umiranjem u Ukrajini čisti se od svih grijeha..."

Za vrijeme svečanog obroka u Bogojavljenskoj katedrali rekao je da je cijeli Zapad digao oružje protiv Rusije i usporedio to s Velikim domovinskim ratom i Domovinskim ratom 1812. godine.

"Zašto nećemo odustati? Zato što smo mi alternativa, a alternativa je vrlo privlačna. To je Rusija koja odbacuje najgore manifestacije globalizacije, i koja je postala svjetionik svijeta. Ljudi vide Rusiju kao zemlju koja pokazuje odanost tradicionalnim vrijednostima, kao što su obitelj, osjećaj dužnosti, patriotizam", prenosi Jutarnji list.

Kiril od samog početka rata javno podržava Vladimira Putina i vojsku zbog čega ga je prozivao i papa Franjo. U najnvijem govoru, išao je korak dalje u opravdavanju invazije i u slučaju ruskog poraza najavio smak svijeta.

Pročitajte i ovo Papa Franjo u Bahreinu "Svijet pred propasti" Papa u posjetu Bahreinu pozvao na mir: Suptilno je poslao poruku i ruskom patrijarhu

"Želja da se porazi Rusija danas je poprimila vrlo opasne oblike. Molimo se Gospodinu da urazumi luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja za uništenjem Rusije značiti kraj svijeta."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene