Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koume

Heroj na četiri šape: Trebala je biti samo maskota, a spasila je život čovjeku koji je imao srčani udar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je spasila život čovjeku koji je imao srčani udar, Koume je proglašena herojem.

Koume, petogodišnja mješanka, dobila je službenu zahvalnicu lokalnih vatrogasnih dužnosnika na posebnoj ceremoniji za svoj hrabri rad u jahačkom klubu u Wakabu u Chiba Cityu.

Prema jahačkom klubu, muškarac u pedesetim godinama onesvijestio se na hipodromu. Koume je podigla uzbunu svojim lavežom, što je alarmiralo ljude da mu priteknu u pomoć.

"Koume je obično tiha i laje samo u rijetkim okolnostima, ali kad se pojavi hitan slučaj, Koume laje", rekla je Yuna Maruo, instruktorica jahanja koja je sudjelovala u spašavanju čovjeka.

Sve se to odvijalo u veljači, a Koume je prije nekoliko tjedana i formalno nagrađena, piše CNN.

Vatrogasna postrojba Wakabe istaknula je da se žrtvama srčanog udara može dati spasonosna terapija ako ljudi reagiraju na najmanju promjenu.

Uvijek je tu za druge

''Koumeina akcija pozivanja pomoći i akcije osoblja bile su savršen odgovor", rekao je dužnosnik vatrogasne službe. Prema klubu, Koumeino lajanje omogućilo je osoblju da brzo pozove hitnu pomoć, a bolničari su na muškarcu upotrijebili automatski vanjski defibrilator točno na vrijeme.

Čovjek kojega je Koume spasila u međuvremenu se vratio jahanju u klubu, iz kojega su rekli da su zaposlili Koume kao svoju maskotu koja pozdravlja članove. Međutim, njoj ovo nije prvi put da pomaže drugima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Arkadas - Prijatelj FOTO/VIDEO Ima samo tri mjeseca, a čekaju ga važni zadaci: Nakon ogromne tragedije ujedinio je dvije zemlje

Pročitajte i ovo HGSS u akciji HGSS u akciji Ova je njuškica spasila život muškarcu: "Nestala osoba je vraćena svojim bližnjima"

Ranije je skrenula pozornost na konja koji je pokušavao pobjeći iz objekta preskočivši ogradu, kao i kada je drugi stari konj imao poteškoća samostalno stajati.

Koume je odrasla uz drugog psa po imenu Ume, kazala je Maruo, koja vjeruje da je on pomogao Koume naučiti kako pozvati pomoć u vrijeme krize. On je u međuvremenu preminuo, a Maruo je rekla: "Ume je sigurno sretan na nebu."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene