Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandal u Francuskoj

Političarka optužila kolegu da joj je stavio drogu u piće: “Drhtala sam i znojila se, a onda sam ga vidjela... Rekla sam si - bježi!"

Sandrine Josso
Sandrine Josso Foto: Afp
Francuska parlamentarka Sandrine Josso, koja tvrdi da ju je senator drogirao tako što joj je u šampanjac ubacio ecstasy, rekla je da se bojala kako će dobiti srčani udar. Kaže kako je posljednjim snagama uspjela pobjeći.

Sandrine Josso (48), zastupnica centrističke stranke MoDem, kaže da da je još uvijek u stanju šoka nakon incidenta prošlog tjedna kada ju je kolega drogirao ubacivši joj ecstasy u šampanjac. 

"Svatko može proći kroz ono što sam ja pretrpjela”, rekala je Josso za France 5 TV. 

Senator desnog centra Joël Guerriau (66) uhićen je prošlog tjedna i optužen za "davanje osobi, bez njezina znanja, supstance koja bi mogla promijeniti njezino rasuđivanje ili samokontrolu kako bi počinio silovanje ili seksualni napad". Također je optužen za posjedovanje i korištenje tvari koje su klasificirane kao droge. Guerriau tvrdi da nije kriv.

Josso je kazala da poznaje Guerriaua kao kolegu 10 godina i da ju je prošlog utorka pozvao na proslavu njegova ponovnog izbora u senat. Trebali su se naći u restoranu.

Pročitajte i ovo Siniša Begović, ravnatelj OŠ Miloš Đujić Nema nastave FOTO Ravnatelj osnovne škole poslao priopćenje o grijanju pa postao hit na internetu

"Ali onda je rekao da će to biti kod njega doma jer će biti manje ljudi, manje buke i on će pripremati fajitas", rekla je Josso, prenosi Guardian. Bila je samo jednom u njegovu domu u proteklom desetljeću.

Dok je Josso bila u dnevnoj sobi, Guerriau je natočio šampanjac u svojoj kuhinji i poslužio joj ga. Rekla je da je njegovo ponašanje bilo čudno: stalno je okretao prekidač za prigušivanje svjetla na jako, a zatim opet na nisko, i nastavio ju je nutkati i zveckati čašama kako bi je potaknuo da pije, što ju je zabrinulo.

"Činila se bizarnom ta želja da nazdravljamo kako bih opet pila", rekla je Josso. "Šampanjac nije imao normalan okus, bio je sladak."

Liječnici su joj kasnije rekli da se smatra da paljenje svjetala i njihovo smanjivanje aktiviraju učinke droge.

"Pogledala sam u kuhinju i vidjela sam ga s bijelom vrećicom koju je stavio u ladicu. I u tom trenutku, uz sve simptome koje sam imala, shvatila sam da ima drogu u rukama. Već mi je bilo loše, srce mi je lupalo i rekla sam sebi - bježi, drogirao te je."

Uspjela sam naručiti taksi putem aplikacije.

"Skupila sam posljednje snage i izišla iz stana rekavši da moram na posao", rekla je.

Guerriau ju je ispratio i bio s njom sve dok nije ušla u taksi.

"Drhtala sam i znojila se. Shvatila sam u kakvu sam zamku upala", dodala je.

Josso su pomogli taksist i kolege iz parlamenta, koji su je dočekali i pozvali hitnu pomoć. Zatim je nazvala čelnika donjeg doma parlamenta Yaëla Braun-Piveta, koji joj je pomogao da podnese prijavu policiji. Bolnički testovi koje je napravila Josso navodno su otkrili prisutnost ecstasyja.

Pročitajte i ovo Poštar Nevjerojatno Dvojicu poštara iznenadili inspektori, dobili po dvije tisuće eura kazne! Pogledajte što su pronašli u njihovim uredima

Rémi-Pierre Drai, Guerriauov odvjetnik, rekao je za lokalni radio da senator nije imao namjeru dati bilo kakvu supstancu kolegici te da nije seksualni predator.

Tvrdi da je nabavio tvar od nekog u senatu tijekom predizborne kampanje kad mu je bilo teško, ali nije znao da je to ecstasy. Rekao je da Guerriau nije konzumirao supstancu u rujnu, ali je razmišljao o tome da je uzme jedne večeri prošlog tjedna jer je bio sam u Parizu, mačka mu je uginula, a prijatelj je dobio rak. Nije, međutim, opet uzeo ecstasy, već je malo ostavio u čaši za šampanjac i slučajno sljedeći dan tu čašu poslužio Josso.

"Ali njegova namjera nije bila drogirati je, nikako", tvrdi odvjetnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene