Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije sigurno

Pariz: Upravni sud zabranio manifestaciju potpore Palestincima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni sud Pariza zabranio je manifestaciju potpore palestinskom narodu predviđenu za subotu, nakon sukoba prošle nedjelje ispred dviju pariških sinagoga.

Sud je u petak navečer odbacio žalbu organizatora te manifestacije koju su tijekom dana vlasti zabranile. "Nisu osigurani uvjeti za sigurno odvijanje manifestacije u subotu u Parizu", ranije je objavila policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Organizatori manifestacije su na konferenciji za novinare kritizirali odluku koja je u "suprotnosti s temeljnim pravom", rekao je njihov odvjetnik Hosni Maati.

U petak ujutro je ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao da se zalaže za zabranu skupa i ocijenio "da su događaji od prošle nedjelje nedopustivi".

FOTO Palestinski ambasador čitao imena i godine ubijene djece, izraelski izvadio kompas

Na kraju prošlotjedne manifestacije potpore palestinskom narodu, na kojoj se okupilo 7.000 ljudi, izbili su incidenti ispred dviju pariških sinagoga, objavila je policija.

U ponedjeljak je predsjednik François Hollande upozorio da se izraelsko-palestinski sukob ne smije uvesti u Francusku i da je njegova vlada naredila čelnicima policije da "udvostruče oprez".

Israel je u petak nastavio zračnu i kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze, koja je počela prije 11 dana i u kojoj su ubijena 292 Palestinca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene