Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sanjajte i dalje"

Pogledajte što bi ovi diktatori radili u nekom drugom, paralelnom svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan propagandni video uradak s Miloševićem, Hitlerom, Husseinom i Pol Potom kao protagonistima, pojavio se na internetu.

U njemu su navedeni diktatori prikazani kao mirni ljudi koji rade normalne poslove. Tako Slobodan Milošević ima cvjećarnicu, Adolf Hitler radi u trgovini kućnih ljubimaca, Sadam Hussein je vlasnik fast food restorana, a Pol Pot krojač.

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za Slobodana Miloševića "Mi ćemo probiti led" Zloglasni Putinovi bajkeri u centru Moskve žele podići spomenik Miloševiću Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura

Sve bi to možda i bilo zamislivo u nekoj drugoj stvarnosti, no poruka ovog propagandnog videa, kojeg je napravila organizacija StopBashir, ima drugačiju poruku. Ona glasi: "Sanjajte i dalje. Diktatori ne prestaju biti diktatori".

Spomenuta organizacija ovim video uratkom želi uputiti apel da se Omara al-Bašira, sudanskog predsjednika, kazneno goni za zločine i genocid nad civilima u Darfuru, koje je provela vojska pod njegovim zapovjedništvom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene