Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija

Na posvojenom sinu (4) izvodili egzorcizam, dječak preminuo od ozljeda: Otkriveni jezivi detalji zločina

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Par iz SAD-a optužen je za izvođenje amaterskog egzorcizma nad svojim četverogodišnjim sinom, koji je nakon toga umro.

Joseph Paul "Joe" Wilson i Jodi Ann Wilson iz Sjeverne Karoline uhićeni su 13. siječnja pod optužbama da su izazvali preuranjenu smrt svoga sina Skylera Wilsona. Trenutačno se nalaze u pritvoru bez mogućnosti plaćanja jamčevine.

Iz ureda šerifa izvijestili su da su 6. siječnja primili poziv od Službe za zaštitu djece o djetetu koje je primljeno u bolnicu nakon što mu je pružena hitna medicinska pomoć prethodnog dana. Skyler je samo tri dana kasnije preminuo od ozljeda koje su mu nanijeli njegovi roditelji, javila je policija, a prenosi NBC News.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Svećenici bili na edukaciji Egzorcizam ušao u 21. stoljeće: Istjerivanje demona sada moguće i putem mobitela

"Ovo je tragičan događaj koji je rezultirao preranom smrću dragocjenog djeteta", rekao je šerif Steve C. Hiatt.

Par koji se sumnjiči za ubojstvo nisu biološki roditelji dječaku, već je Skyler posvojen. Uzrok smrti navodno je hipoksična ozljeda mozga koja nastaje u nedostatku kisika, a osim toga dijete je bilo i izgladnjelo. Policija slučaj tretira kao ubojstvo.

Pročitajte i ovo Prisluškivali papu Franju - 2 Financijske malverzacije Suđenje najvišem vatikanskom dužnosniku: Tajno snimanje pape, pronevjera milijuna eura, izdaja, otmica...

Dječak je prije nego što je na njemu izveden egzorcizam bio zavezan ljepljivom trakom i izoliran sam u sobi bez hrane. Još se ne zna koji je točno uzrok smrti.

Muškarac nije bio kod kuće kada je Josi Ann primijetila da s dječakom nešto nije u redu. Nazvala je supruga i obavijestila ga što se događa. Nakon toga prošlo je još nekoliko sati prije negoli su ga odveli u bolnicu.

Policija je na suprugovu mobitelu našla fotografiju na kojoj dječak leži na podu, lica okrenutog prema dolje, umotan u deku koja je ljepljivom trakom pričvršćena na pod.

Osim ubijenog dječaka, par je posvojio još troje djece, a prema izvješću policije, sva su zlostavljana. Trenutačno se sva nalaze u centru za socijalnu skrb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene