Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinski časopis

Papina izjava o prezervativu 'znanstveno neutemeljena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski medicinski časopis The Lancet optužio je papu Benedikta XVI. da je iskrivio znanstvenu istinu u izjavi o uporabi prezervativa, zahtijevajući da preispita svoju izjavu.

'Kad utjecajna osoba, politički ili vjerski dužnosnik, javno kaže nešto što je znanstveno neispravno, što bi moglo imati poguban utjecaj na zdravlje milijuna osoba, ta osoba mora povući ili ispraviti takvu izjavu', piše The Lancet.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Ilustracija Užas u Africi Premlatili gladnog dječaka u školi jer je pojeo malo više za doručak: Ravnateljica ga je prva počela tući

Na putu prema Africi, Papa je kazao da se 'problem AIDS-a ne može riješiti dijeljenjem prezervativa' te da 'naprotiv, njihova uporaba pogoršava problem'. 'Izjavivši da prezervativi pogoršavaju problem AIDS-a, Papa je javno iskrivio znanstveni dokaz radi promicanja katoličke doktrine o tom pitanju', piše The Lancet u uvodniku. 'Nejasno je je li do Papine pogreške došlo iz neznanja ili se radilo o namjernom pokušaju manipuliranja znanošću radi veličanja katoličke ideologije', dodaje se u časopisu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene