Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je, drugoga dana posjeta Angoli, na daljnju evangelizaciju afričkog kontinenta. Držeći misu u crkvi svetoga Pavla u Luandi, Papa je istaknuo da evangelizacija ostaje važna zadaća za Crkvu, kao na i počecima misonarskog rada u Angoli prije 500 godina.


Angola je prva subsaharska zemlja koja je prihvatila kršćanstvo i danas se 55 posto stanovnika izjašnjava katolicima. No, četvrtina ih je još odana tradicionalnim vjerovanjima.

'Toliko njih živi u strahu od duhova, moći nečastivog za koje vjeruju da im prijete', rekao je Papa. 'Zbunjeni, krivnju svaljuju na djecu na ulicama i starce, jer, kako kažu, to su nečastivi', kazao je on. Prema državnim medijima, neke sekte prakticiraju prinošenje ljudskih žrtava i orijentiraju se na djecu, ponekad optuženu za vračanje.

Vezani članci Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stošije - 4 Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi'' Don Ivan Terze Zbog koronavirusa ove će se godine mise održavati drugačije: U Splitu vjernici mogu sve pratiti putem videozida ili virtualnim putem

Papa je kritizirao oponente koji smatraju da evangelizacija predstavlja napad na identitet nekršćanskih naroda. 'Nikome ne činimo nepravdu ako mu predstavimo Krista' kako bi pronašao 'svoju istinsku autentičnost' i 'radost', kazao je Benedikt XVI.