Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je, drugoga dana posjeta Angoli, na daljnju evangelizaciju afričkog kontinenta. Držeći misu u crkvi svetoga Pavla u Luandi, Papa je istaknuo da evangelizacija ostaje važna zadaća za Crkvu, kao na i počecima misonarskog rada u Angoli prije 500 godina.


Angola je prva subsaharska zemlja koja je prihvatila kršćanstvo i danas se 55 posto stanovnika izjašnjava katolicima. No, četvrtina ih je još odana tradicionalnim vjerovanjima.

Vezani članci Ilustracija Tko je za griz gusjenice? Humanitarci gladne u Africi namjeravaju spasiti bubama Damir Škugor, Crkva Gospe od Zdravlja Škugor planirao gotovo pola milijarde kuna prebaciti u Švicarsku? Njegova obitelj imala rezerviranu klupu u crkvi

'Toliko njih živi u strahu od duhova, moći nečastivog za koje vjeruju da im prijete', rekao je Papa. 'Zbunjeni, krivnju svaljuju na djecu na ulicama i starce, jer, kako kažu, to su nečastivi', kazao je on. Prema državnim medijima, neke sekte prakticiraju prinošenje ljudskih žrtava i orijentiraju se na djecu, ponekad optuženu za vračanje.

Papa je kritizirao oponente koji smatraju da evangelizacija predstavlja napad na identitet nekršćanskih naroda. 'Nikome ne činimo nepravdu ako mu predstavimo Krista' kako bi pronašao 'svoju istinsku autentičnost' i 'radost', kazao je Benedikt XVI.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju