Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Papa uputio poziv G8 da ne zaborave na slabe i siromašne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju sudionike G8 da na predstojećem summitu obrate punu pažnju najsiromašnijima, žrtvama visokih cijena hrane i energenata.

"Obraćam se čelnicima G8 da se u raspravama usredotoče na potrebe najslabijih i najsiromašnijih, a koji su, zbog turbulencija na financijskim tržištima i njihovim učincima na cijene hrane i energenata, postali još ranjiviji", izjavio je Papa iz svoje ljetne rezidencije Castel Gandolfo u okolici Rima.

Pročitajte i ovo Skromni profesor primio je svoju nagradu (Foto: AFP) Zaslužio je Profesor velikog srca: Svaki mjesec donira 80 posto svoje plaće siromašnima, a sada je osvojio nagradu od milijun dolara Slika nije dostupna 780 eura mjesečno Dijelit će novac šakom i kapom: Talijanski populisti odlučili ''ukinuti'' siromaštvo

Sveti otac zatražio je od čelnika najrazvijenijih zemalja svijeta da "ispune obveze preuzete na posljednjem okupljanju G8 i odvažno usvoje sve neophodne mjere kako bi se iskorijenilo krajnje siromaštvo, bolesti i nepismenost".

"Također upućujem hitan poziv za solidarnošću", dodao je Papa i izrazio nadu da će "velikodušnost i dalekovidnost čelnicima G8 pomoći da donesu odluke koje će omogućiti jednak razvoj i moći očuvati ljudsko dostojanstvo".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene