Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Potpisao novu encikliku

Papa traži da teret krize ne snose samo siromašni, koji i nisu krivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. potpisao je novu encikliku. Od svjetskih čelnika traži da siromašni ne snose najveći teret krize za koju nisu krivi.

Nakon dvije godine rada, papa Benedikt XVI. potpisao je svoju treću encikliku. Dokument pod nazivom 'Ljubav je u vjeri' objašnjava kako globalizaciju učiniti osjetljivijom na potrebe siromašnih u jeku svjetske financijske krize. Papa je odgađao objavljivanje enciklike kako bi je dopunio tako da odražava aktualnu gospodarsku situaciju. Enciklika će službeno biti objavljena uoči samita G8 u L'Aquili krajem sljedećeg tjedna. Papa od svjetskih čelnika traži da osiguraju da siromašni ne snose najveći teret krize za koju nisu krivi. U tekstu se također naglašavaju ciljevi i vrijednosti koje vjernici moraju braniti kako bi se osigurala solidarnost među ljudima.

Pročitajte i ovo Novac na bankomatu, ilustracija Solidarne mjere ili kozmetika Banke donijele mjere za građane pogođene krizom, oporba nezadovoljna, ministar poručuje: ''Očekujemo više“ Trebamo li strahovati od nove krize? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pušemo li na hladno? Trebamo li strahovati od nove krize? Ekonomski stručnjak tvrdi: ''Ako i dođe, dočekat ćemo je bolje od one iz 2008. godine''

U sarkofagu ostaci apostola Pavla

Benedikt XVI. je objavio da je potpisao encikliku nakon mise na kojoj je nove nadbiskupe pozvao da vjernicima budu uzor. 'Obraćam se svima vama, draga braćo biskupi, koji ćete sada iz mojih ruku primiti palij. Satkan je od janjeće vune blagoslovljene na dan svete Agneze'. Crkva obilježava blagdan svetih Petra i Pavla. Tim je povodom Papa jučer posjetio rimsku baziliku sv. Pavla izvan zidina. Ondje je rekao je da posljednja istraživanja potvrđuju vjerovanja da su u sarkofagu ispod oltara pokopani ostaci svetog Pavla. Znanstvenici su pažljivo izbušili sitnu rupu kroz koju je kamerama i drugim uređajima utvrđeno da ostaci kostiju u sarkofagu pripadaju osobi koja je živjela u prvom ili drugom stoljeću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene