Papa Franjo
Papa Franjo Foto: AFP PHOTO/VATICAN MEDIA

Papa Franjo našalio se s meksičkim svećenicima tijekom opće audijencije koji su ga pitali za kroničnu bol u koljenju, a on im je rekao da bi mu za nogu dobro došlo "malo tekile", prenosi u ponedjeljak AFP i dodaje da je Papa izmamio smijeh kod prisutnih.


Razgovor je snimljen prošle srijede tijekom opće, tjedne audijencije i objavljen na Tik Toku te se brzinom munje proširio svijetom.

"Papa Franjo, kako je koljeno", pitao je jedan od svećenika. "Prilično ćudljivo", odgovorio je Sveti Otac.

Papa Franjo je prvi puta u javnosti spomenuo bolove u koljenu početkom svibnja te je odgodio posjet Libanonu. Svećenik mu se zahvalio za osmjehe i radost što je s njima usprkos zdravstvenim problemima.

"Također daješ jedan lijepi primjer budućim svećenicima", dodao je meksički svećenik.

Papa proglasio nove svece - 4 Papa imenovao deset novih svetaca: "Neka potaknu rješenja zajedničkog puta u razgovoru"

"Znate što mi treba za nogu. Malo tekile", odgovorio je 85-godišnji Franjo uz vragoljasti pogled.

"Ako jednog dana dođemo u Santa Martu, donijet ćemo jednu bocu", odgovorio mu je svećenik, referirajući se na Franjinu privatnu rezidenciju u Vatikanu.

Papa Franjo Zdravstveni problemi Pape Franje: Teško hoda zbog bolova u koljenu

Ovo nije prvi puta da Papa na općoj audijenciji pokazuje svoj smisao za humor. Objašnjavajući vjernicima u siječnju svoje zdravstvene boljke rekao je da su "prolazne".

"Kažu da se to događa samo starim ljudima pa ne znam zašto se meni dogodilo", rekao je Papa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju