Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo i Benjamin Netanyahu nisu se mogli složiti kojim je jezikom govorio Isus. I nije stalo samo na tome...


Papa Franjo porječkao se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom oko jezika kojim je govorio Isus, prenosi Reuters

Vezani članci Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) ''Nastojanja da se zaniječe veza Židova s Jeruzalemom su apsurdna. Možete to pročitati u jednoj jako dobroj knjizi - zove se Biblija'' Papa Franjo (Foto: AFP) Papa ponovo poziva na "razboritost" nakon odluke o Jeruzalemu

'Isus je živio ovdje, na ovoj zemlji. Govorio je hebrejskim jezikom', kazao je Netanyahu Papi u ponedjeljak u Jeruzalemu pokušavajući oslikati jaku vezu koja oduvijek postoji između židovstva i kršćanstva. 'Isus je govorio aramejski', odvratio mu je Papa Franjo. 'Govorio je aramejski, ali je znao i hebrejski', nije se dao Netanyahu. 

Drugi nesporazum između Pape i izraelskog premijera dogodio se prije dva dana kada je Sveti Otac neplanirano zastao pokraj spomenika za žrtve terorizma koje se nalazi u blizini Zida plača.

FOTO Papa opet IZNENADIO!

'Palestinci su teroristi i krvoločni! Za razliku od njih koji svoju djecu uče ubijanju, mi svoju učimo da budu miroljubivi. I to je bio jedan od razloga podizanja zaštitnog zida pokraj kojeg ste zastali i molili', opomenuo je Netanyahu Papu koji mu je bez ustezanja odvratio: 'I vi otimate zemlju Palestincima i gradite židovska naselja… To nije miroljubiva politika'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook