Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ubojstvo dokaz da treba poništiti zakon'

Papa protiv zakona o blasfemiji u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. rekao je u ponedjeljak da 'tragično ubojstvo' guvernera pakistanske pokrajine Pandžaba 'pokazuje da treba što prije' poništiti zakon o svetogrđu u toj zemlji.

Benedikt XVI. je, primajući u audijenciju diplomatski kor akreditiran u Vatikanu na tradicionalnom novogodišnjem primanju, još jednom pozvao na poštovanje vjerskih sloboda u svijetu. 'Posebno se osvrnuo' na 'zakon o svetogrđu u Pakistanu' i 'potaknuo' vlasti u toj zemlji da 'učine sve kako bi se taj zakon poništio, to više što je očito da služi kao izlika za nanošenje nepravde i ugnjetavanje vjerskih manjina'.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

'Tragično ubojstvo guvernera Pandžaba pokazuje kako je nužno što prije postupiti u tom smislu', dodao je Papa, istaknuvši da se 'štovanjem Boga promiče bratstvo i ljubav, a ne mržnja i podjela'.

U utorak je u Islamabadu pripadnik elitne policijske postrojbe ispalio 29 metaka u Salmana Tasera, upravitelja Pandžaba, u čijoj je zaštiti bio. Pandžab je najbogatija i najgušće naseljena pokrajina u zemlji. Policajac ga je ubio uz povike "Alah je velik", jer je guverner zagovarao izmjenu zakona o svetogrđu. Taj zakon ne odobrava manji dio civilnog društva, pošto je u studenome kršćanka Asia Bibi osuđena na smrt jer je navodno uvrijedila proroka Muhameda.

U nedjelju je više od 50.000 ljudi, po policijskoj procjeni, prosvjedovalo u Karačiju protiv bilo kakve izmjene tog zakona koji predviđa smrtnu kaznu za svetogrđe protiv islama i u znak potpore policajcu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene