Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je na 'poštovanje života', unatoč 'novim tehnološkim postignućima', u prigodi posjeta doma za djecu sa smetnjama u razvoju u Barceloni, na kraju svog pohoda Španjolskoj tijekom kojega je osudio pobačaj.


Po dolasku u ustanovu 'Nen Deu' (Božansko Dijete, na katalonskom) koju vodi Katolička crkva, Papu su srdačno dočekale redovnice i štićenici doma, mentalno retardirana djeca koju je Papa blagoslovio.

'Važno je da nova tehnološka postignuća na području medicine nikada ne idu protiv poštovanja života i ljudskog dostojanstva', rekao je Papa, misleći pritom na tehnike koje omogućuju selekciju embrija.

Vezani članci Kinderbeti Lista djece koje čekaju posvojenje sve dulja, ali birokracija je neumoljiva: "Možete si misliti što djetetu znači čekanje od tri godine" Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Papa je tijekom posjeta blagoslovio temeljni kamen za novu zgradu doma koja će nositi njegovo ime. Dom skrbi za djecu s Downovim sindromom, autističnu djecu, djecu koja pate od teškog oblika epilepsije i s problemima u ponašanju.

Ljubav i skrb

'Neka oni koji trpe zbog bolesti i psihičkog ili fizičkog nedostatka mogu uvijek primati ovaku ljubav i ovakvu skrb', poželio je Benedikt XVI., pohvalivši rad osam redovnica i 80 zaposlenika i volontera Nen Deua.

>> Papa osudio istospolne brakove i pobačaj

Benedikt XVI. je u svojoj homiliji u Sagrada Familiji u Barceloni još jednom osudio pobačaj i opetovao da se Crkva 'protivi svakom obliku uništavanja života'. Sveta Stolica se protivi pobačaju i svakom obliku eutanazije. Španjolski parlament je u veljači donio zakon kojim se liberalizira pobačaj koji je Vatikan nazvao 'bezumnim'. (Hina)