Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv ušutkavanja

Papa uputio značajnu poruku mladima: "Hoćete li vikati? Molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori"

Papa Franjo na misi na Cvjetnicu (Foto: AFP)
Papa Franjo na misi na Cvjetnicu (Foto: AFP) Foto: Afp
Papa Franjo je u nedjelju pozvao mlade u čitavom svijetu da se ne daju "ušutkati", dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

Sveti Otac je taj poziv uputio na Trgu svetog Petra na misi na Cvjetnicu - nedjelju prije Uskrsa - u prigodi Svjetskog dana mladih.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

"Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna", istaknuo je Papa rođen u Argentini.

"Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se".

"Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije", istaknuo je.

Jorge Bergoglio je podsjetio na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: "Ako oni zašute, kamenje će progovoriti".

"Dragi mladi, odluka je na vama", istaknuo je Papa. "Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori".

Papa Franjo ipak nije izrijekom spomenuo skupove protiv vatrenog oružja na kojima je u subotu u SAD-u sudjelovalo više od milijun ljudi, pa i velik broj mladih. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene