Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva kršćane

Papa: Ne slušajte predviđanja smaka svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok neki proroci najavljuju Sudnji dan za 21. prosinca, papa Benedikt XVI. je u nedjelju pozvao kršćane tijekom mise u Vatikanu da ne obraćaju pozornost na datume i predviđanja.

Benedikt XVI. je s prozora komentirao evanđelje dana u kojem Isus govori svojim učenicima o danu kada će 'sunce pomrčati i mjesec neće više svijetljeti, a zvijezde će s neba padati'.

Isus se ne ponaša kao vidovnjak koji opisuje 'kraj svijeta', već upravo suprotno, 'želi odvratiti svoje učenike svih vremena od znatiželje prema datumima i predviđanjima', rekao je Papa. Prema kalendaru Maja, predviđaju neki, smak svijeta se predviđa 21. prosinca 2012.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Obraćanje mladim katolicima Papa se vratio u Vatikan, objasnio da je porukom o "velikoj Rusiji" mislio na kulturu Papa Franjo Instrumenti života Papa pozvao na manje trošenje novca za vojsku: "Ohrabrimo ljude da polože oružje"

>> Majama je svega dosta: Laž je da 21. prosinca stiže sudnji dan!

Isus 'im želi dati ključ za dubinsko iščitavanje i pokazati pravi put kojim treba kročiti, danas i sutra da bi ušli u vječni život', objasnio je Benedikt XVI. 'Sve prolazi, ali Božja riječ se ne mijenja', zaključio je Papa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene