Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predvodit će misu

VIDEO Papa Franjo izašao iz bolnice pa zagrlio majku čije je dijete preminulo: "Ima puno junaštva i nježnosti prema pacijentima"

Aktualno Galerija Papa Franjo u bolnici Papa Franjo u bolnici Foto: Handout / VATICAN MEDIA / AFP Papa Franjo izašao iz bolnice Papa Franjo izašao iz bolnice Foto: Afp Papa Franjo izašao iz bolnice - 4 Papa Franjo izašao iz bolnice - 4 Foto: Afp Papa Franjo izašao iz bolnice - 5 Papa Franjo izašao iz bolnice - 5 Foto: Afp +2 Papa Franjo izašao iz bolnice - 2 Galerija 1/7 >>
Papa Franjo napustio je u subotu bolnicu Gemelli nakon liječenja infektivnog bronhitisa.

"Još sam živ", našalio se Papa (86) izlazeći iz bolnice. Vatikan je u petak potvrdio da će papa Franjo u subotu napustiti bolnicu i predvoditi misu na Cvjetnu nedjelju, 2. travnja, na Trgu svetog Petra, uz pomoć i podršku kardinala.

Sveti Otac u srijedu je primljen u rimsku bolnicu. Žalio se na poteškoće s disanjem, no njegov je organizam brzo reagirao na infuziju antibiotika, rekao je njegov liječnički tim.

Nastojeći pokazati da se u potpunosti oporavio, Franjo je izašao iz automobila prije nego što je napustio bolnički krug, koristeći pritom štap koji mu pomaže pri hodanju.

Pozdravio je okupljene i kratko porazgovarao s novinarima koji su ga čekali pred bolnicom, potvrdivši da će predvoditi bogoslužje Cvjetnice na Trgu svetoga Petra te održati i svoje uobičajeno tjedno obraćanje vjernicima.

Prije nego što se ponovno ukrcao u automobil, Franjo je zagrlio uplakanu majku čija je kćerkica tijekom noći umrla u bolnici, a zatim se pomolio s oba roditelja.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Dugogodišnje borbe Anksioznost, odlazak na akupunkturu, operacije: Pogledajte od čega je sve papa Franjo bolovao

Potpisao se i na gips dječaka sa slomljenom rukom te mu mahnuo kroz prozor automobila dok su ga vozili izvan bolničkog kruga.

Na pitanje novinara je li ga bilo strah za vrijeme boravka u bolnici, Papa je rekao: "Ne, strah ne."

"U bolnici ima puno junaštva i puno nježnosti prema pacijentima. Znate kakvi su bolesni ljudi, mi smo ćudljivi. S bolešću dolazi i ćudljivost. Treba biti strpljiv", rekao je pohvalivši rad svih radnika bolnice Gemelli.

"Posjetio sam dječji odjel bolnice i uvjerio se s kakvom se nježnošću brinu o djeci", rekao je. "Sad ću morati spavati četiri dana", kazao je u šali nakon što je odgovorio na niz raznih pitanja.

Papa Franjo izašao iz bolnice Papa Franjo u bolnici (Foto: Handout / VATICAN MEDIA / AFP)

Sveti Otac, koji je u ožujku obilježio 10. obljetnicu svog pontifikata, posljednjih je godina patio od niza bolesti.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Nakon skandala Papa nadopunio odredbe oko seksualnog zlostavljanja: Proširuje definiciju žrtava

Pred njim je važan tjedan u kojemu se Rimokatolička Crkva priprema za najvažniji datum u svome kalendaru, Uskrsnu nedjelju 9. travnja koju će obilježiti niz ceremonija, misa i procesija.

Dekan Kardinalskog zbora Giovanni Battista Re već je objavio da će jedan kardinal pomagati papi za vrijeme tjednih slavlja i brinuti se za dužnosti na oltaru.

Sličan je dogovor uveden još prošle godine, kada je papa zbog upornih bolova u koljenima sjedio sa strane za vrijeme nekih uskrsnih obreda, prepustivši višim kardinalima da vode mise.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene