Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. i poglavar Ciparske pravoslavne crkve u subotu su se svečano obvezali da će raditi na uspostavi mira na Bliskom istoku, rekavši kako se boje širenja krize koja bi mogla imati "kobne posljedice".


U zajedničkoj izjavi po završetku susreta u Vatikanu, Papa i poglavar ciparske crkve Krizostomos II. rekli su da žele "ubrzati ostvarenje punog jedinstva među svim kršćanima".

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Vatrena stihija bjesni otokom, za sobom ostavlja i ljudske žrtve: "To je najgori šumski požar u povijesti zemlje" Crkva u Kanadi, ilustracija Nakon jezivog otkrića masovnih grobnica gore crkve u Kanadi, u razmaku od sat vremena izgorjele još dvije

Krizostomos II. je početkom tjedna izjavio da želi posredovati u
dogovaranju susreta između Pape i ruskog pravoslavnog patrijarha Alekseja II., što bi bio prvi susret između jednog pape i ruskog pravoslavnog patrijarha.

Dvojica vjerskih čelnika su rekla da su razgovarala o "teškoćama i podjelama" na Cipru i o sukobu na Bliskome istoku, "gdje rat i sukobi među narodima prijete da će se proširiti i uzrokovati strašne posljedice".

"Naše Crkve žele raditi na postizanju mira, pravde i solidarnosti" na Bliskom istoku, istaknuli su. "Želimo promicati iskreni dijalog među religijama koje žive i djeluju na tom području".