Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki iskorak naprijed

Papa s kardinalima započeo razgovore o pedofilskim skandalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je počeo razgovore s kardinalima koje je okupio u Vatikanu kako bi, među ostalim, razgovarali o pedofilskim skandalima u Crkvi.

Susret se održava uoči 'redovitog konzistorija' na kojemu će biti 'ustoličena' 24 nova kardinala koje je Papa kardinalima proglasio 20. listopada. Vatikan je ranije priopćio da se na jednodnevnom susretu 'molitve i razmišljanja' očekuje sudjelovanje oko 150 kardinala.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

Papa će vjerojatno razgovarati s kardinalima u Rimu i o progonu kršćana širom svijeta, uključujući nedavne napade u Iraku te novom sporu s komunističkom Kinom, koji je izbio početkom ovoga tjedna.

>> Papa potpisao Verbum domini, Stepinac pred proglašenjem svetosti

U subotu će odjenuti kardinalsku odoru 24 nova kardinala, od kojih su dvadesetorica mlađa od 80 godina te imaju pravo birati papu. Novi kardinali dolaze s četiri kontinenta, 15 iz Europe, po četiri iz Afrike i Amerike te jedan iz Azije. Nakon konzistorija, kardinalski će zbor imati 203 kardinala, od kojih 121 s pravom ulaska u konklavu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene