Papa Franjo uzdrmao je umove vjernika i ateista podjednako, tijekom jučerašnje propovijedi u kojoj je ponovio poznatu stvar iz Evanđelja po Marku - svi se mogu iskupiti čineći dobro, uključujući ateiste.


Papa Franjo na jučerašnjoj propovijedi u Rimu naglasio je važnost 'činjenja dobra', kao principa koji ujedinjuje čitavo čovječanstvo te 'kulturu susretanja' kao potporu miru.

Vezani članci Michel Aupetit, pariški nadbiskup Pariški nadbiskup podnio ostavku papi Franji: Poslao je e-mail tajnici umjesto ljubavnici Papa Franjo u Vatikanu je primio Emmanuela Macrona Macron na audijenciji kod Pape Franje o klimatskim promjenama, Bliskom istoku i Africi. Papa: "Još sam živ"

>> Papa Franjo: Izvor krize je diktatura ekonomije bez lica i cilja koji bi bili doista humani

Čitajući Evanđelje po Marku, papa Franjo je još jednom podsjetio kako su uznemireni bili Isusovi sljedbenici, zato što je netko van njihovog kruga bio u stanju činiti dobro, prenosi Huffington Post, pozivajući se na Vatikanski radio.

'Požalili su se ako on nije jedan od nas, ne može činiti dobro. Ako nije dio naše grupe, ne može činiti dobro', čitao je Papa. Onda je pročitao i odgovor Isusa. 'Ne sputavajte ga, pustite da čini dobro', prenio je Isusove riječi papa Franjo te pojasnio kako su sljedbenici bili 'pomalo netolerantni' i zatvoreni prema ideji posjedovanja istine, u smislu da oni koji je ne poznaju, nisu u stanju činiti dobro.

'To je krivo... Isus širi horizonte. Korijen sposobnosti da se čini dobro - kojeg svi imamo - je u stvaranju', rekao je Papa.

'Gospodin nas je sve iskupio, sve nas, Kristovom krvlju; sve nas, ne samo katolike. Sve! 'Oče, zar i ateiste?' I Ateiste. Sve!', citirao je na kraju papa Franjo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju