Papa Franjo (Foto: AFP)
Papa Franjo (Foto: AFP)

Osamdesetogodišnji argentinski Papa, koji se često moli zatvorenih očiju, priznao je da ponekad tijekom molitve i zaspi, te dodao da se isto znalo dogoditi mnogim svecima.


"Ponekad zaspim dok se molim", rekao je Papa Franjo u intervjuu za katoličku televiziju Catholic TV2000, koji je u utorak objavljen na YouTubeu, izvještava Guardian.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: AFP) Božićna poruka pape Franje: "Naše razlike nisu štetne ni opasne - one su izvor bogatstva" Papa Franjo (Foto: AFP) Božićna poruka pape Franje: "Sjetite se siromašnih i ne budite materijalisti"

"Isto se događalo i svetoj Terezi", rekao je Papa te dodao da su vjernici pozvani da se tijekom molitve osjećaju kao djeca u naručju oca, što potiče poriv za drijemanjem.

Iako je Papa često veseo i entuzijastičan kada se susreće s vjernicima, tijekom molitve se često pokloni te zatvori svoje oči, zbog čega njegov izraz lica poprimi izgled ozbiljnosti.

Iako je neprestano zauzet, Papi energiju daje njegov san nakon ručka, kao i zdrav režim spavanja. Naime, Papa svaku večer ide spavati oko 21 sat, a budi se u četiri ujutro.