Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa Franjo pozdravio muslimane

'Želio bih pozdraviti našu braću diljem svijeta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je na Trgu sv. Petra toplo pozdravio muslimane koji su Ramazanskim bajramom proslavili mjesec posta i molitve te je pozvao kršćane da se vode ljubavlju u svim životnim aktivnostima.

'Želio bih pozdraviti muslimane diljem svijeta, našu braću, koji su nedavno završili mjesec ramazan', rekao je Papa Franjo na Angelusu pred tisućama ljudi.

Podsjetio je da je početkom kolovoza uputio pozdrav muslimanskim zajednicima te izrazio 'želju da se kršćani i muslimani angažiraju na promicanju međusobnog poštovanja, napose u obrazovanju novih naraštaja'.

Papa je u svome tekstu od 2. kolovoza izrazio 'poštovanje i prijateljstvo prema svim muslimanima, napose prema njihovim vjerskim vođama' te je pozvao na 'suzdržavanje od neopravdane i klevetničke kritike dviju religija'.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

>> Papa Franjo redovito plaća članarinu omiljenom nogometnom klubu

Papa Franjo je vjernicima govorio o vrijednosti ljubavi 'koja daje vrijednost i ljepotu svemu: obitelji, radu, učenju, prijateljstvu, umjetnosti i svim ljudskim aktivnostima'.

Ljubav 'daje smisao negativnom iskustvu jer omogućuje da krenemo dalje i ne ostanemo zatočenici zla', rekao je Franjo. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene