Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja iznenađivati

Papa Franjo ostaje u Domu sv. Marte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo ostat će u Domu sv. Marte u Vatikanu gdje je s drugim kardinalima bio smješten u doba konklava jer više voli biti u društvu kolega nego se preseliti u veliki papinski apartman, rekao je glasnogovornik Svete Stolice otac Federico Lombardi.

Papinski apartman spreman je za novog papu nakon manjih preinaka poslije odlaska Benedikta XVI., no papa Franjo ostat će u Domu sv. Marte do novog naputka, rekao je Lombardi novinarima. Dom sv. Marte s oko 120 soba predviđen je za smještaj kardinala u konklavama.

Papa Franjo preselio je jedino iz manje sobe u kojoj je spavao na početku konklava u trosobni apartman koji su mu odabrali pošto je bio izabran za papu. U tim prostorijama može primati posjete predviđene u sklopu službe, objasnio je Lombardi.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

>> VIDEO Povijesne snimke: Susreli se papa Franjo i papa u miru Ratzinger!

Osim odabirom imena sveca koji se odrekao bogatstva i odabrao siromaštvo, argentinski papa nastavlja iznenađivati jednostavnošću budeći simpatije u vjernika, ali i svojevrsno nerazumijevanje među prelatima. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene