Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I muslimanki iz Srbije

VIDEO Papa Franjo oprao i poljubio noge maloljetnim zatvorenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo na današnjoj je misi oprao noge 12 maloljetnih zatvorenika. Jedna od njih je i djevojka iz Srbije.

Otkako je proglašen poglavarom katoličke Crkve, papa Franjo poziva na poniznost i obzirnost spram onih koje društvo drži na marginama. U tom je duhu, umjesto u rimskoj Bazilici sv. Petra, misu na Veliki četvrtak održao je u poslijepodnevnim satima među maloljetnim zatvorenicima u kaznenoj ustanovi za maloljetnike Casal del Marmo na periferiji Rima.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Slika nije dostupna Veliki četvrtak Papa Franjo oprat će noge dvanaestorici zatvorenika

>> Papa svećenicima: Budite življi na misama, nemojte reciklirati iste propovijedi!

Korizmenu misu obilježilo je i pranje nogu 12 maloljetnih zatvorenika, deset mladića i dvije djevojke od kojih je jedna iz Srbije.

Običaj je to kojeg se kao nadbiskup Buenos Airesa, kardinal Bergoglio pridržavao svake godine pa je tako mise na Veliki četvrtak, osim u zatvorima, održavao u bolnicama i domovima za siromašne.

Njegovi prethodnici mise s obredom pranja nogu 12-orici svećenika održavali po tradiciji u rimskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog.

'Odlukom da misu na Veliki četvrtak održi među maloljetnim gostima ustanove Casal del Marmo, Sveti Otac je lansirao veliki znak pažnje prema onima koje današnje društvo drži na marginama', izjavio je ranije jamac zatvorenika regije Lazio Angiolo Marroni. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene