Papa Franjo odao je u srijedu počast svekrvama, po njemu često žrtvama najtrivijalnijih "klišeja" i pozvao ih da "obrate pažnju na (svoj) jezik", posebno u odnosu sa svojim snahama.


Ovotjedna opća audijencija na Trgu svetog Petra bila je posvećena odnosima među generacijama, a Papa je imao dugu digresiju o "mitskom liku" svekrve.

Vezani članci Papa Franjo Svećenici papu Franju pitali kako mu je koljeno, a on ispalio: "Znate što mi treba? Malo tekile" Papa proglasio nove svece - 4 Papa imenovao deset novih svetaca: "Neka potaknu rješenja zajedničkog puta u razgovoru"

"Svekrva, ne kažem da je vidimo kao vraga, ali je uvijek pogrdno predstavljena. Ali svekrva (ili punica) je majka vašeg supruga i majka vaše supruge", rekao je.

"Mi si govorimo da je svekrva - što dalje, to bolje. Ali ne, ona je majka, ona je starija osoba. Ženi je jedna od najljepših stvari imati unuke. Kad joj djeca imaju djecu, ona ponovno oživi", nastavio je 85-godišnji argentinski papa.

Jorge Bergoglio je upozorio snahe: "Čuvajte odnose sa svojim svekrvama. Ponekad su one malo posebne, ali su pružile majčinstvo vašem suprugu". "Barem ih učinite sretnima", dodao je.

Papa Franjo Znakovita poruka pape Franje s Trga sv. Petra: "U nevjerici gledamo ovaj ratni Uskrs. Previše smo već vidjeli krvi i nasilja..."

Papa Franjo Papa poziva na uskršnje primirje u Ukrajini: "Položite oružje!"

Franjo upozorio je i svekrve: "Kažem vam, pazite kako se izražavate, (devijacije) jezika jedan su od najružnijih grijeha svekrva".

Papa se ispričao što je održao opću audijenciju u sjedećem položaju zbog bolova u koljenu koji su ga nedavno prisilili da otkaže neke obveze.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju