Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugodan šok

Papa Franjo nazvao studenta i rekao mu: Mi smo prijatelji, prijeđimo na 'ti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti da vas, onako iz vedra neba, nazove papa Franjo? Upravo to se dogodilo jednom 19-godišnjem talijanskom studentu.

Stefano Cabizza iz Padove ostao je šokiran kad se kod kuće javio na telefonski poziv, da bi ga s druge strane linije pozdravio papa Franjo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

>> Papa Franjo redovito plaća članarinu omiljenom nogometnom klubu

Razlog zašto je dobio poziv od pape, leži u pismu koje je napisao papi i predao ga kardinalu u Rimu, tijekom mise na kojoj je bio s obitelji, prenosi lokalne medije portal The Local.

Razgovor s papom Franjom trajao je punih osam minuta, a tijekom tog razgovora papa je mladiću rekao kako 'prijetelji pričaju na 'ti''.

'Ciao Daniel! Ja sam otac Jorge', bile su prve riječi pape preko telefona 19-godišnjaku, koji je instinktivno pomislio kako se radi o šali. No poziv nije bio šala, štoviše papa Franjo je pojasnio zašto mogu razgovarati na 'ti'.

Misliš li da su apostoli koristili 'Vi' s Isusom? ili koristili riječi 'Vaše visočanstvo?' Oni su bili prijatelji, kao ti i ja sad, a prijatelji se oslovljavaju sa 'ti'', rekao je papa mladiću.

Za Cabizzu i njegovu obitelj to je bilo neočekivano i veliko iznenađenje, te iskustvo koje se događa vjerojatno jednom u životu. U izjavio za Il Gazettino rekao je kako je poziv pape htio podijeliti sa svijetom, kako bi predočio tu veliku gestu pape prema vjernicima.

Otkako je postao papa u ožujku ove godine, papa Franju svi hvale zbog skromnosti i jednostavnog stila komuniciranja s vjernicima, koje je Crkvu ponovno približilo mladima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene