Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zakazana operacija

Potvrdio glasnogovornik Vatikana: Papa Franjo u bolnici, danas ide na operaciju

Papa Franjo primljen je u nedjelju u bolnicu u Rimu zbog zakazane operacije na debelom crijevu, priopćio je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni.

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni je pojasnio da 84-godišnji Papa pati od "simptomatske divertikularne stenoze" debelog crijeva. Bruni je dodao da će se "operacija održati u nedjelju kasnije popodne u rimskoj bolnici Gemelli", ustanovi gdje se inače liječe pape.

Ovo je prvi put da je papa Franjo primljen u bolnicu otkad je izabran 2013. godine. Papa se samo nekoliko sati prije objave da će morati na operaciju obratio tisućama ljudi na Trgu svetog Petra tijekom nedjeljnog blagoslova i najavio putovanje u Slovačku i Budimpeštu u rujnu.

Papi Franji ponekad nedostaje daha jer mu je uklonjen dio jednog plućnog krila zbog bolesti od koje se liječio još kao mladić u rodnoj Argentini. Također pati od išijasa, odnosno stanja koje uzrokuje snažnu bol od donjeg dijela leđa duž živca do nogu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rizična turneja po iraku Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASIO SE NA TWITTERU Papa Franjo odlučno i bez zadrške o ženama žrtvama nasilja: "Ne smijemo skretati pogled''

Zbog bolova ponekad teško hoda i redovito ide na fizikalnu terapiju, a iz tog je razloga i propustio nekoliko događaja početkom ove godine.

Prošle godine ga je prehlada spriječila da sudjeluje u jednotjednom korizmenom povlačenju u samoću sa svojim pomoćnicima, odnosno Rimskom kurijom, južno od Rima.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene