Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ispovjednik koji zlostavlja one koji dolaze zatražiti sakrament pomirenja mora se suzdržati od ispovijedanja, upozorio je u srijedu papa Franjo, uputivši ujedno snažan poziv za zaštitu seoske obitelji.


Papa Franjo je na općoj tjednoj audijenciji pred 35.000 ljudi okupljenih na Trgu sv. Petra po prohladnu vremenu, pozvao i na molitvu za žrtve - njih najmanje šesnaestero - poplave na Sardiniji i pozvao na minutu šutnje i molitve.

Papa, koji se očito dobro oporavio od viroze zbog koje je u petak morao otkazati sve susrete, pružio je potporu ruralnoj obitelji nazvavši je 'školom solidarnosti' koja je kadra 'spriječiti društvene sukobe u njihovu začetku'.

UN će 22. studenog proglasiti početak 'Međunarodne godine seoske obitelji', pitanje koje je veoma važno za zemlje juga.

Vezani članci Slika nije dostupna Papa osudio 'krvopije' koje iskorištavaju siromašne radnike Slika nije dostupna PAPA JOŠ JEDNOM UPOZORAVA 'Trebamo nove oblike razvoja'

>>Papa Franjo poslao neuobičajenu anketu vjernicima: ISPUNITE je i vi!

Papa se također osvrnuo na pitanje milosrđa koje je u središtu svih njegovih poruka. Naglasio je da ispovijed nipošto ne bi smjela biti neugodno iskustvo.

'Usluga koju svećenik u sakramentu ispovijedi pruža u Božje ime veoma je osjetljiva i zahtijeva da njegove srce bude u miru, da ne zlostavlja vjernike nego da bude vjeran i milosrdan prijatelj', istaknuo je Papa.

'Ako svećenik nije u takvu stanju duha bolje je da ne podjeljuje taj sakrament dok ne promijeni ponašanje'.

'Pokornik mora u svećeniku naći službenika Božjeg oprosta', istaknuo je. Zbog strogih ispovjednika mnogi vjernici u Katoličkoj crkvi ne pristupaju tome sakramentu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook