Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključena i Hrvatska

Papa Franjo poslao neuobičajenu anketu vjernicima: ISPUNITE je i vi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo poslao je neuobičajenu anketu kojom želi provjeriti stavove vjernika diljem svijeta o temama kao što su homoseksualni brakovi, pobačaj, život u izvanbračnim zajednicama, kontracepciji....

U pripremama za Sinodu o obitelji, koja će se održati 2014., Papa želi doznati i mišljenje vjernika diljem svijeta. Anketa je, kao dio dokumenta koji se dotiče 'škakljivih' pitanja za crkvu, poslana sredinom listopada svim konferencijama nacionalnih biskupa s uputama za dobivanje najširih mogućih odgovora, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Anketa Dnevnika Nove TV Koja vam je cijena kuglice sladoleda prihvatljiva? Pogledajte kako ste glasali Zamijena kuna za eure Anketa Imaju li građani još kune koje nisu zamijenili u eure? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Britanski biskupi su tako postavili ankete na internetske stranice sa zahtjevom da pripadnici crkve ispune anketu.

'Zahtjev biskupima je da što hitnije i opširnije provedu ovu anketu, kako bi se prikupili podatci sa što više lokalnih izvora', izjavio je koordinator iz Vatikana, nadbiskup Lorenzo Baldisseri, koji je naveo da se odgovori očekuju već u siječnju 2014. godine.

>>VIDEO Kako je jedan dječak papi ukrao stolac i pažnju

Neke od tema koje se spominju u dokumentu koji je poslan biskupima su i poligamija, samohrano roditeljstvo, surogat majčinstvo, istospolne zajednice, kontracepcija i usvajanje djece istospolnih parova.

'Mišljenja o ovim temama, osim što su potrebna i hitna, također su i dužan izraz milosrđa prema onima koji su povjereni na brigu biskupima i prema cijeloj ljudskoj obitelji', zaključuje se u dokumentu.

Anketa je poslana i hrvatskim biskupima. Kako ona  izgleda, pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene