Papa Franjo u Irskoj (Foto: AFP)
Papa Franjo u Irskoj (Foto: AFP) Foto: Afp

Papa Franjo često je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a u ponedjeljak je istu poruku uputio vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova ''tračeraja''.


Sveti Otac u audijenciju je primio oko 230 talijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetoga Martina de Porresa te im, među ostalim, poručio da "ne pokleknu pred iskušenjem govorkanja i ogovaranja", tako karakterističnima za mjesta na kojima obavljaju svoj posao.

Vezani članci Božinović kod frizera Božinović posjetio frizera, pogledajte kako je to izgledalo i što je rekao nakon posjeta Posjet frizeru u doba korone HZJZ objavio detaljne preporuke: Evo čega se trebaju pridržavati frizeri, manikeri i brijači

Umjesto toga, svoju bi profesiju trebali obavljati "u duhu kršćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje".

Franjo ih je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Porres, peruanski svetac iz 16. stoljeća kojega je Pavao VI. proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći je dio života proveo pomažući siromašnima i bolesnima.

Talijanski frizerski saloni i brijačke radionice tradicionalno su zatvoreni ponedjeljkom, zbog čega je grupa izabrala slobodan dan za posjet Vatikanu. (Hina)