Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. doputovao je danas u Australiju gdje će sljedećeg tjedna sudjelovati na Svjetskim danima mladih.


Papa će najprije tri dana provesti na nepoznatom mjestu u blizini Sydneya, a nakon toga će sudjelovati na Svjetskim danima mladih. Papin službeni program počinje u četvrtak 17. srpnja i traje do nedjelje 20. srpnja.

Očekuje se da će u četvrtak, prvoga dana susreta, Papu dočekati više od 150.000 hodočasnika, a na misi 20. srpnja, na kraju Papina boravka u Australiji, moglo bi ih biti i do 500.000.

Svjetski dani mladih prvi put su održani u Rimu 1986.

Papa je u zrakoplovu novinarima koji su s njim putovali iz Italije, rekao da je seksualno zlostavljanje nespojivo sa svećeničkim zvanjem.

"Crkva se mora pomiriti, spriječiti, pomoći i uvidjeti krivnju", rekao je Papa. "To mora biti jasno. Svećeničko zvanje nespojivo je s takvim ponašanjem jer su svećenici u službi Božjoj."

Papa je novinarima rekao i da će ekologija bila vrlo prisutna tema na Svjetskim danima mladih u Australiji.

Papa je usto rekao kako postoji potreba da se "probudi svijest" o nužnosti zaštite okoliša. "Moramo dati impuls za ponovno otkrivanje naše odgovornosti i pronaći etičan put za promjenu načina života", rekao je Papa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju