Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv genetskog poboljšanja ljudi

Papa: Diskriminacija utemeljena na genetskim čimbenicima napad je na čovječanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. izjavio je da je diskriminacija ljudi utemeljena na genetskim čimbenicima, poput utvrđivanja opasnosti od raka, napad na čovječanstvo.

Papa je to rekao sudionicama konferencije 'Nove granice genetike i rizici eugenike' u Vatikanu. Eugenika je ideja genetskog poboljšanja ljudske rase. Benedikt XVI. podupro je napredak znanosti koji je omogućio dijagnosticiranje genetskih bolesti i razvio terapiju za njihovo liječenje, no upozorio je da taj napredak prate i zabrinjavajuće pojave diskriminacije na temelju eugenike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

>> Papa osudio kontracepciju

Vatikan se, primjerice, snažno protivi predimplantacijskome genetskom dijagnosticiranju embrija kako bi se utvrdili genetski čimbenici i opasnosti od nasljeđivanja nekih bolesti jer to često završava njegovim uništavanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene