Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nalazi se u svakoj ćeliji'

Papa: Bog je zatvorenik našeg egoizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo pozvao je na humaniji pravni sustav rekavši da je i Bog zatvorenik nepravde u svijetu i da se nalazi u svakoj ćeliji.

'Bog je također zatvorenik. On je u svakoj ćeliji', rekao je papa Franjo na audijenciji s talijanskim zatvorskim kapelanima. 'On je zatvorenik našeg egoizma, naših sustava, mnogih nepravdi... koje kažnjavaju slabe dok velike ribe slobodno plivaju', kazao je.

Franjo je u obraćanju kapelanima govorio o reformama pravnog sustava. 'Vi ste govorili o pravnom sustavu pomirenja, nade, otvorenih vrata, novih obzora. To nije utopija. To se može dogoditi', kazao je Papa.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

>> Papa Franjo suspendirao njemačkog 'biskupa de luxe'

Papa Franjo pokazao je da obraća pozornost na život u zatvorima kada je, u jednom od svojih prvih poteza u pontifikatu, posjetio zatvor za mladež u Rimu i oprao noge zatvorenicima u sklopu tradicionalnog uskrsnog obreda pranja nogu.

Italija ima problema s prenapučenim zatvorima i sve je više poziva na reformu kojom bi se, prije svega, skratili predugi boravci u pritvoru prije suđenja. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene