Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskrsna poruka

Papa Benedikt XVI. za pomoć civilima u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. osudio je u nedjelju u uskrsnoj poruci svaku diskriminaciju i progon kršćanskih zajednica i svijetu, a založio se i za mirovni plan za Siriju.

Izmorena izgleda, kako javljaju agencije, 84-godišnji je Papa kraće nego obično držao blagoslov s balkona bazilike sv. Petra, nakon mise na otvorenom pred više od stotinu tisuća ljudi na Trgu sv. Petra, ukrašenom bijelim i žutim cvijećem.

'Osobito u Siriji, neka završi krvoproliće i neka se odmah krene putem poštovanja, dijaloga i pomirbe, na koju poziva i međunarodna zajednica', rekao je. 'Neka uskrsnuli Krist dade nadu Bliskome istoku i omogući svim etničkim, kulturnim i vjerskim skupinama u toj regiji da suradnjom unaprijede zajedničko dobro i poštovanje ljudskih prava', rekao je, a prenosi Reuters.

Pozvao je i na pomoć civilima koji zbog sukoba bježe iz Sirije, najviše u Tursku. Neka mnogi izbjeglice iz te zemlje kojima treba humanitarna pomoć, naiđu na prihvaćanje i solidarnost koja će im olakšati strašne muke, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pratite li ga? Doznajte što je u novoj poruci na Twitteru poručio Papa! Slika nije dostupna Nove poruke Papa na Twitteru: Jaslice su mi pružale veliko veselje

Apelirao na potrebu stabilnosti u Iraku

Pozvao je i na mir i stabilnost u Maliju, apelirao je na potrebu stabilnosti i razvoja u Iraku, te pozvao Izraelce i Palestince da hrabro iznova prihvate mirovni proces te osudio nedavne divljačke terorističke napade na kršćanske crkve u Nigeriji. 'Krist je utjeha i nada, osobito kršćanskim zajednicama izloženima diskriminaciji i progonu zbog vjere', rekao je Papa, javlja AFP.

Nije službeno objašnjeno zašto je njegov govor Urbi et orbi koji drži dvaput na godinu, o Uskrsu i Božiću, bio znatno kraći nego inače, ali Papa koji će 16. travnja navršiti 85 godina u nedjelju se na misi činio umoran. Na kraju uskrsne poruke Papa je poželio sretan Uskrs na 65 jezika, uključujući hrvatski. (Hina)


 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene